موسسه غیر تجاری صنایع کارگاهی امیر کبیر

چه شغل هایی تو شهرک صنعتی امیر کبیر هست ؟

آشنایی با شهرک صنعتی امیرکبیر اصفهان
در سال ۱۳۶۹ شهرک صنعتی امیرکبیر در غرب شهر اصفهان در کیلومتر ۸ اتوبان امام خمینی بلوار عطاءالملک در زمینی به وسعت ۱۲۷ هکتار توسط موسسه ساماندهی صنایع و مشاغل شهری شهرداری اصفهان طراحی و احداث گردید. فاز اول این مجتمع شامل ۱۸ بلوک با تعداد ۹۵۰ واحد صنعتی فعالیت خود را از اوائل سال ۷۰ شروع و به دنبال آن فاز دوم با تعداد ۵ بلوک پس از فاز اول فعال گردید. پس از انجام مطالعات و بررسی ها فازهای بعدی نیز به مرحله بهره برداری رسیدند و در حال حاضر این شهرک دارای ۳۵ بلوک و بخش و بیش از ۲۰۰۰ کارگاه و فروشگاه است.
از وجوه بارز این شهرک یکی وجود ظرفیت های ارزشمند انسانی خصوصا فارغ التحصیلان دانشگاهی در کنار صنعتگران خبره و پیشکسوت و دیگری قرار گرفتن واحدهای مختلف صنعتی با فعالیت متنوع در کنار یکدیگر می باشد، به طوریکه با حداقل جابجایی امکان بهره مندی از توانمندی های مختلف صنعتی میسر خواهد بود.
این شهرک بسیاری از نیازمندی های صنعتی کشور از قبیل قطعه سازی، قالب سازی، ماشین سازی، ساخت تجهیزات معدنی و غیره را مرتفع ساخته و زمینه پشتیبانی از صنایع موجود در منطقه از جمله کارخانجات و صنایع بزرگی همچون ذوب آهن و فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی، نیروگاه ها، صنایع نظامی و خودرو، صنایع سیمان و کاشی و غیره را فراهم نموده است.
 
آشنایی با هیئت امناء
اقدامات وسیعی که در کلیه سطوح صنعتی کشور برای خودکفایی و ساخت داخلی کالا های مورد نیاز صنعت آغاز گردیده است، سازندگان و متخصصان بومی را به سوی سرعت بخشیدن به تأمین این نیازمندی ها با ارائه راه حل های کارشناسانه سوق داده است.
شهرک صنعتی امیرکبیر به عنوان یک مجموعه بزرگ خدمات صنعتی در این میان می توانست نقش بسیار ارزشمندی را داشته باشد و فضای مناسب و شرایط لازم را برای اجرای پروژه های بزرگ صنعتی در منطقه و کشور فراهم آورد.
نیاز به ایجاد فضای پشتیبانی فنی، ایجاد اعتماد به نفس برای اجرای پروژه های بزرگ صنعتی کشور، یکدست کردن توانمندی های واحد های صنعتی، رفع مشکلات دست و پا گیر صنعتگران، گردآوری کلیه واحد های صنعتی حول محور مدیریتی واحد و مواردی از این دست ضرورت ایجاد تشکلی تحت عنوان هیئت امناء را ایجاب نمود.
اعضاء منتخب صنعتگران شهرک صنعتی امیرکبیر، جلسه هیئت مؤسس را در اسفند ماه سال ۱۳۷۸ تشکیل دادند و پس از تصویب اساسنامه شهرک، اولین دوره هیئت امناء در شهریور ماه سال ۱۳۸۰ کار خودرا شروع کرد. پس از آن هر ۲ سال یکبار انتخابات هیئت امناء برگزار گردید و منتخبین توانستند با بهره گیری از تجارب دوره های قبل و با اتحادی مثال زدنی ظرفیت ها و پتانسیل های خود را در عرصه صنعتی کشور ارائه نمایند و جایگاه حقیقی خود را در صنعتی ایران زمین تثبیت کنند.
رئوس اهداف هیئت امناء از ابتدا تا کنون بر اساس موارد زیر بوده است:
·         کمک به ارتقاء توانایی های تخصصی و علمی صنعتگران
·         فراهم کردن زمینه های ارائه خدمات مشاوره ای و تخصصی به واحد های صنعتی شهرک
·         برآوردن نیاز های آموزشی و فراهم کردن بستر اجرای آن در شهرک
·         ایجاد فضای فکری و فعالیتی برای مشارکت و فعال شدن شرکت های هولدینگ
·         فراهم آوردن زمینه های دفاع از منافع واحد های صنعتی در مجامع حقوقی
·         زمینه سازی در اجرای طرح های ایمنی و بهداشت حرفه ای و طب صنعتی در واحد های صنعتی شهرک
·         ایجاد بانک اطلاعاتی و شبکه اطلاع رسانی به منظور شناساندن توانمندی های واحد های صنعتی شهرک به جامعه صنعتی کشور
 
آشنایی با موسسه غیرتجاری صنایع کارگاهی امیرکبیر اصفهان
پس از گذشت ۹ دوره از هیئت امناء و به دلیل اصلاحات کلی در همه موارد جاری کشور، از جمله موارد مالیاتی، مباحث حقوقی، ارتباط با سایر ارگان ها و … نیاز به تبدیل هیئت امناء از یک تشکل غیر رسمی به یک مجموعه رسمی حقوقی احساس شد و اعضای هیئت امناء با پیگیری، مطالعه و بررسی های دقیق و مشاوره گرفتن از افراد ذی صلاح این امر را به سر انجام رساندند.
 
در نتیجه از فروردین ماه سال ۱۴۰۲، هیئت امناء شهرک رسما به “موسسه غیرتجاری صنایع کارگاهی امیرکبیر اصفهان” تغییر نام داد. سیاست های پیشین هیئت امناء در ارتقاء سطح کیفی و رفع موانع تولید و سایر اهداف آن کماکان دغدغه این موسسه می باشد و همه این موارد در کمیته های ۹ گانه هیئت مدیره موسسه مورد بحث و تبادل نظر همیشگی قرار دارند.
پیمایش به بالا